Historische review

Een enthousiaste groep muziekliefhebbers, daarvan een aantal actief spelend in diverse bands, hebben in 2000 de koppen bij elkaar gestoken.

Als je in de muziekwereld zit dan kom je heel veel mensen tegen die zelf graag “muziek maken om het muziek maken” en niet om er geld mee te verdienen.
Wat is er dus leuker dan een grote groep liefhebbers uit te nodigen voor een “festival” waarbij het accent ligt op sfeer en gezelligheid, met als bijkomend doel: beginnende bands een kans geven, liefst met een eigen repertoire.

De opzet was daarom ook kleinschalig en zeker niet commercieel en dat is eigenlijk zo gebleven!
De gage bestond de eerste jaren uit een kratje pils met droge worst of een bescheiden onkostenvergoeding, de entree was gratis, de hamburger kostendekkend, en de prijs van het pilsje bleef beperkt tot één gulden.
Het terrein aan de Bunnerweg in Donderen van de fam. Geerts (ouders van één der organisatoren) leende zich (en nog steeds) fantastisch voor een gezellige happening: een mooie ligging en groot genoeg voor een genoeglijke avond met  zingende en dansende bezoekers.

In 2018 is Donderslag verplaatst naar het terrein van de fam.Middelkoop, 50 meter verderop!

Zoals elke succesvolle organisatie hebben wij ons verder ontwikkeld in termen van organisatie en programmering en kwaliteit, hetgeen als consequentie heeft gehad dat er sinds 2007 sprake is van betaalde optredens en sinds 2008 entreegelden wordt geheven.

In januari 2008 is de stichting “Donderslag” opgericht.

Deze rechtspersoon (stichtingsbestuur) is vanaf dat moment formeel de organisator van het festival.
                                                                                                                             
De feitelijke realisatie wordt gedaan door het festivalbestuur van Donderslag ( zie hfst. Organisatie)
Donderslag is springlevend en still growing strong!!